Leer Zweeds bij de Volksuniversiteit Groningen
Docent: Ingeborg Kroon

Wat ga je leren

Cursusomschrijving

Bij de beginnerscursus maakt u kennis met het Zweeds. Tijdens de lessen zal de nadruk liggen op de basisgrammatica (o.a. werkwoord vervoegingen, zinsopbouw, geslachten van de zelfstandige naamwoorden, cijfers (telwoorden). Na de beginnerscursus heeft u een basis geleerd voor korte eenvoudige gesprekjes in het Zweeds, voor over uzelf te vertellen of bijvoorbeeld voor boodschappen in de supermarkt of op de markt te doen. Bij een meer gevorderde cursus zal er verder op de grammatica worden ingegaan (bijvoorbeeld met nieuwe grammatica als rangtelwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden).

Bij alle cursussen komen ook uitspraak, woordenschat en schrijfvaardigheid aan de orde en wordt er geoefend met opdrachten en spelletjes. Daarnaast zullen we ook luisteren/kijken naar Zweedse muziek en Zweedse media. In overleg kunnen we naar een Zweedse film of documentaire kijken. 

Aan te schaffen lesmateriaal

Het is de bedoeling dat cursisten zelf de cursusboeken aanschaffen. Dat kan via de Zweedse website: bokus.com. Deze boekhandel levert ook in het buitenland en accepteert alleen betaling via creditcard. Via de Nederlandse websites intertaal.nl en bol.com  zijn de boeken ook verkrijgbaar, maar daar zijn ze vaak duurder dan wanneer ze vanuit Zweden besteld worden.

Mocht u problemen ondervinden met het bestellen van de boeken, neem dan contact met docente via de info e-mail op.

NB: er zijn via bokus.com verschillende oplages verkrijgbaar van de methode; de gegevens hieronder zijn van de uitgave van Rivstart uit 2014 (de nieuwste  –tweede- druk: ‘2:a upplagan’), die bij deze cursus gebruikt gaan worden.

schrijvers: Paula Levy Scherrer & Karl Lindemalm

ISBN: 9789127434202

uitgever: Natur och Kultur

uitgavedatum herziene druk: 25-04-2014

schrijvers: Paula Levy Scherrer & Karl Lindemalm

ISBN: 9789127434219

uitgever: Natur och Kultur

uitgavedatum herziene druk: 15-05-2014