Leer Arabisch bij de Volksuniversiteit Groningen
Petra, de rode stad in Jordanië
Docent: Saliem Alfar

Wat ga je leren

Cursusomschrijving

In deze cursus leert u het officiële Modern Standaard Arabisch (MSA), het communicatiemiddel van ontwikkelde Arabieren (basisschool of hoger). Dit is de taal van de media, boeken en officiële lezingen in de gehele Arabische wereld. 

In de eerste serie lessen leert u het Arabische alfabet en de klanken. Dit neemt meer tijd in beslag dan het leren van uw eigen alfabet, maar in een andere westerse taal. Daarna leert u de eerste beginselen van de taalstructuur, grammatica, woorden en korte zinnen formuleren, schrijven en uitspreken. 

Afhankelijk van de vorderingen van de deelnemers kan er meestal aan het einde van de cursus worden overgegaan naar eenvoudige conversatie.

Een taal is ook een symbool en uiting van culturele achtergrond. In de cursus is er genoeg ruimte voor informatie en vragen daarover. 

Voor wie: Elke liefhebber die deze rijke taal op beginners niveau wil leren, maar ook natuurlijk voor mensen die dit beroepsmatig of als vrijwilligers willen/ kunnen gebruiken.

Huiswerk: Werkopdrachten na elke les en het raadplegen van online videobestanden vraagt minimaal 3 uur per week tijdsinvestering thuis. Maar hoe meer tijd men daaraan besteedt hoe meer men uiteraard uit de cursus haalt.

Lesmateriaal

A. Door de docent zelf ontwikkelde leermap en een oefen-/ huiswerkmap;


B. Door de docent gemaakte/ te maken videobestanden, bestaande uit de hoofdlijnen van de lessen. Deze bestanden worden online voor de cursisten toegankelijk gemaakt. Te raadplegen, gedurende de cursus, even veel en wanneer men wil/kan. Het kostendekkende bedrag van € 30 kan aan de docent worden voldaan.